вторник, 22 май 2012 г.

Нанизване на бримки (начинаещи)

Преди да представим основните бримки в плетенето на две куки, ще трябва първо да нанижем няколко. Трябват Ви игли за плетене (препоръчваме като за начало да използвате игли 7мм-9мм, т.е. иглите да не са много тънки) и кълбо подходяща прежда.
Има най-различни начини за нанизване/вдяване на бримки/заплитане. В тази публикация ще покажем едни от най-популярните и лесни за изпълнение, с които да започнете. 

Начална бримка - не е възел, а по-скоро примка. На видеото по-долу е представен много лесен (и правилен!) начин за започване. 


А сега да нанижем още няколко бримки, които ще оформят първия ред на плетивото. Има няколко техники за заплитане, като при всяка една се получава различен ръб. По-долу представяме техника за заплитане, при която е необходимо да се остави дълъг край на конеца (още се нарича „техника за заплитане „на палец“). Предлагаме видео към два варианта на техниката.

I-ви вариант


II-ри вариант


Който и от двата варианта да използвате, ще получите едно и също (т.е. подобен ръб). Важно е да оставите достатъчно дълъг конец, за да може да нанижете всички бримки, от които се нуждаете.

След като нанижете 10-15 бримки – разплетете... А сега започнете отначало. И така няколко пъти, докато вече нямате нужда да гледате видеото. С повторение на движенията и основните стъпки ще усетите и лекотата, а която ще заплетете първия си ред.

Успех!

*Различни техники и полезни съвети, вкл. богата галерия от видео, може да намерите на Very Pink (http://verypink.com/).

1 коментар:

  1. Доста полезно представяне на основните бримки в плетенето на две куки. Клиповете са много добре направени и наистина можеш да се научиш да плетеш, което е чудесно!

    ОтговорИзтриване